Melkeiwitconcentraat (MPC) is geconcentreerd melkpoeder dat doorgaans 80% melkeiwit bevat. Het wordt geproduceerd uit verse en gepasteuriseerde magere melk door middel van filtratie en spuitdrogen.
De hoge eiwitinhoud en lage lactosegehalte maken dit product populair in de productie van koolhydraatarme voedingsmiddelen en eiwitverrijkte dranken. Het kan ook worden toegevoegd aan onder andere bakproducten, desserts, diervoeding, melkdranken, sauzen en kazen.
Permeat wordt geproduceerd uit verse gepasteuriseerde magere melk, die ontstaat na ultrafiltratie van melk om eiwitten en vetten te extraheren. Het product wordt vervolgens gedroogd met behulp van geavanceerde sproeidroogtechnieken. Het product wordt soms 'ontvet whey' genoemd wanneer het wordt verkregen uit wei.
Dankzij het feit dat wei-permeat rijk is aan lactose, maar een laag eiwitgehalte heeft, kan het worden gebruikt voor de productie van snoep, bakproducten en vetten. Het wordt ook toegevoegd aan de productie van ijs, gesmolten kazen, dranken en cosmetica.
Whey-eiwitisolaat wordt verkregen door de concentratie en zuivering van Whey-eiwitconcentraat om het vet- en koolhydraatgehalte in wei te verlagen.
Het proces kan worden uitgevoerd met behulp van membraanfiltratie of ionenuitwisseling. WPI wordt beschouwd als een product van de hoogste zuiverheid en concentratie van eiwit.
Het instant wei-eiwitconcentraat 80 % (WPC 80 instant) wordt geproduceerd uit zoete wei met behulp van een geavanceerd ultrafiltratieproces bij lage temperatuur. Daarom blijven de meeste eiwitten intact. WPC bevat ongeveer 35 tot 90 % melkproteïnen. Dit poeder is niet gearomatiseerd en kan dus elke smaak of aroma krijgen. WPC 80 Instant wordt gebruikt in de productie van ijs, yoghurt, dranken, vleesproducten en voornamelijk in sportvoeding. Het instant concentraat lost gemakkelijk op, zelfs in koud water.
WPC 80 Instant is verkrijgbaar in verpakkingen van 15/20/25 kg of
Melkeiwitconcentraat (MPC) is een sterk geconcentreerd melkpoeder dat doorgaans 80% melkeiwit bevat. Het is afgeleid van verse, gepasteuriseerde magere melk via een proces van filtratie, verdamping en sproeidrogen. MPC staat bekend om zijn uitzonderlijke schuim-, textuur-, waterbind- en stollings eigenschappen. De uitstekende voedingswaarde is te danken aan de hoge concentratie eiwit. Het heeft een houdbaarheid van 24 maanden en is verkrijgbaar in zakken van 25 kg en Big Bags.
MPC is een levensvatbaar alternatief voor Volle Melkpoeder of Magere Melkpoeder, met vergelijkbare eiwitniveaus.